Nieuwe maatregelen Coronavirus – persconferentie 18 augustus

In de laatste persconferentie, van 18 augustus jl., zijn er verschillende corona-maatregelen aangescherpt. Tijdens deze persconferentie werd er niet specifiek gesproken over de uitvaartwereld, maar er werden wel regels besproken die ook gelden voor de uitvaartwereld. Met name voor het ‘koffie moment’ na de uitvaart, in de horecagelegenheid van de begraafplaats of crematorium.
Op dit moment moeten we ons houden aan de volgende regels:

– 1,5 meter afstand houden
– Condoleren op afstand 
– Niet meer dan 100 mensen op een uitvaart, mits de 1,5 meter gegarandeerd kan worden en zij allemaal een zitplaats hebben (tenzij ze uit één huishouden komen)
– Geen fysiek contact
– Verplaatsingen in de ruimte moeten worden voorkomen
– Alle genodigden ontvangen een formulier in de horecaruimte waarop contactgegevens worden ingevuld, voor eventueel bron- en contactonderzoek.
– Klachten? Blijf thuis.
 

Hierin hebben wij, als uitvaartondernemer en nabestaanden, een gezamenlijk taak om ervoor te zorgen dat deze regels worden nageleefd. Een uitvaart verzorgen met deze regels is geen gemakkelijke opgaven. U wilt uw vrienden en familieleden omhelzen, niemand wil de uitvaart missen omdat hij verkoudheidsklachten heeft en het hanteren van een maximaal aantal bezoekers stelt u misschien voor lastige keuzes. Toch geloven wij erin dat deze regels heel belangrijk zijn en wij hopen dat wij hierin samen kunnen werken. Hopelijk kunnen wij dan zo snel mogelijk weer uitvaarten organiseren zonder beperkingen.