Nieuwe ontwikkeling: begraven worden in een ‘levende’ kist

We zijn ons steeds bewuster van de natuur en het behoud van onze natuur. Ook in de uitvaartwereld wordt hier veel over gezegd en geschreven. De natuurlijke begraafplaats, waar je vaak zonder steen  in de vrije natuur begraven wordt, wordt steeds populairder. Hier worden dan ook kisten gebruikt zonder schadelijke stoffen en giftige lijmsoorten. 

Nu gaan we in deze ontwikkelingen weer een stapje verder. Vandaag werd in Den Haag voor het eerst iemand begraven in een levende kist. Deze kist, gemaakt van paddenstoelen en plantenwortels draagt bij aan een makkelijkere compostering van het menselijk lichaam. Even ter vergelijking; het kan tot wel tien jaar duren voor een menselijk lichaam wordt gecomposteerd. In deze levende kisten kan het lichaam al binnen twee á drie jaar worden opgenomen door de grond. 
Deze paddenstoelen en planten creëren hiernaast ook een vruchtbare bodem waar bomen en planten op kunnen groeien. The circle of life, in een heel letterlijke vorm.  

De speciale kisten worden gemaakt door een biodesigner die de handen ineen heeft geslagen met de TU Delft en Naturalis. Er werden in totaal tien kisten gemaakt. Alle kisten worden met de hand gemaakt en alle kisten zijn dus uniek.  Het hele artikel kunt u hier lezen: https://www.nu.nl/wetenschap/6077160/voor-het-eerst-overledene-begraven-in-levende-doodskist.html

De verwachting is niet dat de levende kisten de markt zullen overnemen in de komende jaren, maar u kunt zien dat er wél veel mogelijk is op dit gebied. Ook bij Embrasse Uitvaartzorg is er veel mogelijk, ik help u graag in uw zoektocht naar een passende en zo milieuvriendelijk mogelijke uitvaart.