Nieuwe corona richtlijnen

Gelukkig kunnen we met elkaar vaststellen dat het de goede kant op gaat. Het aantal Covid-besmettingen neemt gestaag af en dit is goed nieuws voor de uitvaartwereld. Een mooi afscheid met al uw geliefden om u heen is immers ontzettend belangrijk voor een gezond rouwproces.
Per 25 september worden de maatregelen weer sterk versoepeld en is er weer meer mogelijk bij houden van een uitvaart. De volgende regels zijn veranderd:

– De mondkapjesplicht is komen te vervallen
– De 1,5 meter afstand hoeft niet langer gehandhaafd te worden
– Er hoeven geen vaste zitplaatsen gekozen te worden. Gasten kunnen zich vrij bewegen.
– Er is geen limiet meer aan het aantal genodigden.
– Bij uitvaarten hoeft er ook niet gewerkt te worden met een Coronatoegangsbewijs.

Natuurlijk vragen wij mensen die besmet zijn met het Coronavirus of last hebben van Corona-gerelateerde klachten geen uitvaart te bezoeken.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik ben met de versoepeling van alle maatregelen. Het afgelopen jaar heb ik mij volledig ingezet om uitvaarten volledig naar wens van de nabestaanden te laten verlopen. Helaas hadden we vrijwel altijd te maken met belemmerende regels en restricties. Vaak kon de uitvaart daardoor niet plaatsvinden op de gewenste manier. Het feit dat er nu weer meer mogelijk is daarom een echte verademing. Een uitvaart waarbij geen geliefden worden buitengesloten en lichamelijk contact weer mogelijk is, dat is een standaard die voor iedere rouwende nabestaande mogelijk zou moeten zijn.