Peet van Leeuwen

19 juni 1950 – 5 februari 2022

Teken dit condoleanceregister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Sjef van der Maden

  Wat een schok. Peter van Leeuwen, mijn oud-collega van de Sint Aloysiusschool overleden. Net zo oud als ik nu ook ben. Wat verschrikkelijk om zo’n fijne man, vader, opa te moeten missen.
  Ik denk aan hem terug als een hele lieve, fijne collega in de zeventiger jaren. We waren nog jonge, pas beginnende leerkrachten met ambitie en passie voor onze leerlingen en onze Aloysiusschool. Een fijne tijd.
  Ria, ik wens jou en je kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd.

 2. Ria van Bueren

  We kwamen elkaar zo af en toe tegen, vaak was ik aan het jutten/ vuil prikken en hij op weg naar een van zijn vrijwilligersbanen! Geregeld vroeg ik wanneer hij tijd had om te helpen en of hij al een keer op het tweede parkeerterrein van Verburch was geweest. Hij lachte, zoals op de foto en met zijn snelle antwoord begreep ik al, dat hij rechtstreeks naar de hoofdingang van de sporthal ging. Peet sprak snel en dat ging mij vaak te snel! Vervolgens bleef ik zelf maar de meldingen maken van het gedumpte vuil in de BuitenBeterapp.
  Peet had andere interesses…Poeldijk gezellig en veilig maken, zoals ik bleef jutten, hij had zeker geen interesse in ballonnen met de sluiters en de kleine flesjes en de kleine plastic zakjes. Deze wereld wilde hij niet zien, maar gelukkig heeft een ieder zo zijn bezigheden in deze grote wereld!
  Ria, ik hoop dat je je eigen weg kan vervolgen zonder Peet, maar wel met de kinderen en kleinkinderen en al je vrienden en familie om je heen na dit verlies!
  Heel veel sterkte

 3. Marian Lefferts

  Lieve Ria, kinderen en kleinkinderen,

  Mijn oprechte deelneming. Ik zat met Peet in het bestuur van Cantate Domino en heb hem leren kennen als een onvermoeibaar, bevlogen man met een groot gevoel van gemeenschapszin. Hij verbond mensen en het verlies van dergelijke mensen slaat een diep gat: in jullie gezin en familie, in jullie vriendenkring en in al die verenigingen waarin hij actief was. We zullen hem zeer missen. Liefs, Marian

 4. Michel Vis

  Wat `n schok, wat onverwacht.

  Toen Peet in 2016 met pensioen ging kwam hij naar mij toe en vertelde hij dat hij op de fiets naar Santiago de Compostela wilde fietsen en dat hij daar de juiste fiets voor nodig had. We hebben samen diverse avonden alles doorgenomen voor de juiste fiets en uitrusting.
  Vlak voor zijn vertrek hebben we hier nog wat foto`s gemaakt en heb ik hem uitgezwaaid, uiteraard heeft Peet de toch uit gefietst en kwam hij voldaan en `n ervaring rijker terug.

  En nu dit… geen woorden.

  Ik wens Ria, zijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden van Peet enorm veel sterkte met dit enorme verlies.

  Michel Vis

 5. Anja Meijer

  Lieve Ria,
  Schokkend nieuws, ik kan het niet anders noemen. Vorige week hoorde ik via Jan Zuiderwijk dat het niet goed ging met Peet. Opgenomen met problemen aan zijn hart. Ongeloof was mijn eerste reactie. Peet als enthousiaste, actieve, altijd positieve druktemaker. Zo betrokken bij al zijn inzet voor medemensen. En in het verleden een lieve, zeer professionele collega, fantastische leerkracht en gangmaker. Wat zal hij gemist worden , vooral door jou, je kinderen en kleinkinderen. Binnen het Westland vallen gaten in besturen en vrijwilligersorganisaties. De wetenschap dat Peet zo gewaardeerd wordt helpt maar een klein beetje, want je moet verder. Ik wens je heel veel sterkte, steun van je familie en kracht om door te gaan.
  Liefs, Anja Meijer.

 6. Johan van der Valk

  Lieve Ria en familieleden,
  Namens de familie Van der Valk wil ik bij deze onze oprechte condoleances delen met het verlies van een markant en fantastisch mens. Wat hij voor onze moeder heeft gedaan zal nooit worden vergeten en dragen wij mee in ons hart. Ongetwijfeld zoekt ze hem ‘boven’ op voor een nieuw dictee….!
  Wij wensen Ria en uiteraard de rest van de familie alle sterkte en hopen dat het verdriet van dit moment heel snel mag omslaan naar warme en fijne herinneringen.

 7. Jan Willem tenor

  Wat een triest bericht het overlijden van Peter .

  Een uniek blij en opgewekt mens, een feest om bij hem in de buurt te zijn,
  Waar hij verscheen was toewijding,benul en bewust – zijn ,maar bovenal blijheid en zonnestralen.

  Ik heb hem mee mogen maken in de koren, in de organisatie van Tonen als lokatiemanager

  Als ex docent sprak hij vol liefde over zijn vak en leerlingen,gelukkig heb ik ooit gezegd dat ik nog nooit zo n jeugdige
  pensionado had meegemaakt.

  Hij laat een prachtige en onuitwisbare footprint achter,hij heeft de wereld mooier gemaakt.

 8. Jan Zwaard

  Lieve Ria, kinderen en kleinkinderen,
  Woorden kunnen nauwelijks het verdriet beschrijven dat jullie en ook ons is overkomen. Peet was mijn vaste buurman en maat in het zangkoor. In die paar jaar dat ik hem hem mogen leren kennen was ik erg op hem gesteld. Zijn werklust, humor en altijd goede bui zijn in blijvende herinnering.
  Ook namens mijn vrouw wens ik jullie veel kracht om dit grote verlies te dragen en om naar zijn voorbeeld verder te gaan in liefdevolle herinnering.

 9. Nico en Ans de Bruijn

  Ria, kinderen , kleinkinderen en verdere familie,

  Wij kennen Peter als leraar van de Windroos , van een van onze kinderen. Altijd in voor een praatje, ook als we hem later nog eens tegenkwamen. Gecondoleerd met dit zware verlies, en heel veel sterkte in de tijd die komen gaat.

 10. Ben van der Valk

  beste familie gecondoleerd met dit grote verlies, heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd.

 11. Piet Grootscholten

  Geschrokken zijn wij door het plotselinge overlijden van Peter.
  Heel kort geleden heb ik nog gezellig met Peter zitten praten bij de biljartclub, waar we beide lid van waren.
  Mede namens mijn vrouw Nelly wensen wij Ria en de kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte en kracht toe, om dit grote verlies te kunnen dragen.
  Piet en Nelly Grootscholten.

 12. Jos van der Ende

  Wat een gemis om van zo’n waardevolle, aardige, positief ingestelde en energieke, sportieve man op nog zo’n jonge leeftijd afscheid te moeten nemen. Peter fietste veel en graag en hij laat onvergetelijke sporen na. Ook als onderwijsmens: betrokken, deskundig, ervaren en altijd bereid om het goede gesprek te voeren en klaar te staan voor zijn medemens. Hij was een man uit duizenden. Beste familie, ik wens jullie veel sterkte toe nu Peter niet meer met jullie is.
  Liefs,
  Jos van der Ende
  oud-directeur (VSO)LOM school De Windroos

 13. Liselore Aarnoutse-Zuyderwijk

  Beste Familie,

  Gecondoleerd, heel veel sterkte met dit verlies.
  Peet was mijn docent op de Windroos, later kwam ik hem tegen bij Deo Sacrum en ook bij de Terwebloem waar ik werk.
  Ooit heb ik samen met mijn vader een surprise voor Peet gemaakt, zijn hoofd met toendertijd een rood brilletje.

  Ik wens jullie kracht toe,

  Groet, Liselore

 14. Ruben van Paasen

  Beste familie van Leeuwen,
  Wat een groot verlies. Ik heb veel goede en warme herrinering aan (meester) Peter, zowel op de Windroos als als de sociale betrokkenheid in het verenigings- en dorpsleven.
  Sterkte met het verlies.
  Warme groet, Ruben

 15. Els Borsboom

  Peet, het ga je goed op je verdere reis.
  Het was een plezier om gedurende langere tijd met je op te trekken. Eerlijk, betrokken en op de bres voor iedereen die dat nodig had. Bedankt!

 16. Paul Stolwijk

  Geachte mevrouw, kinderen en familie,

  Ik wens u allen Licht en Kracht toe in de duisternis van uw rouw en verdriet.

  Vriendelijke groet,

  Paul Stolwijk
  Perosikoor

 17. Bart van Dijk

  Erg verslagen door het bericht toen ik het hoorde. Goede herinneringen aan hem als meester van de windroos. En vooral laatste jaren als ik hem tegen kwam bij bv. verschillende klaverjas middagen.
  Heel veel sterkte voor de familie en vrienden met dit enorme verlies.
  Bart van Dijk (oud leerling windroos)

 18. Gerard van der Elst

  Heelveel sterkte bij dit plotseling overlijden van Peter wat ongelooflijk naar bericht heb er geen worden voor .
  Gr Gerard

 19. Esther Eijgermans

  Ik las het bericht op Facebook dat mijn ‘oude’ buurman en voormalig tafeltennisleraar is overleden. Ik schrok ervan. Een aantal weken geleden sprak ik je nog. Zo onwerkelijk!
  Beste Ria, kinderen en kleinkinderen. Heel veel sterkte toegewenst met het verlies van je man, vader en opa. Vele Poelukkers zullen Peet gaan missen!

 20. Aad en Gerda Zwaartman

  Ria en familie gecondoleerd met het verlies van Peet.
  Heel veel kracht en sterkte toegewenst.

 21. Yvonne van der Harg

  Lieve Ria en kinderen en verdere familie
  Geschokt lees ik net het overlijdensbericht van Peter.
  Niet te bevatten.

  Jarenlang heb ik bij Cantate Domino gezongen waar Peter naast een goede tenor ook nog bestuurslid was. Altijd vrolijk, humor, spelen met woorden maar vooral zijn tomeloze inzet is dat ik hem zeer respecteer.

  Bedankt Peter wat zal de wereld jou gaan missen.
  Heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies. Liefs Yvonne van der Harg

 22. Wim en Corine van Luijk

  Lieve Ria, kinderen en kleinkinderen,
  Gecondoleerd met het verlies van jullie man, vader en opa Peter.
  Het bericht van zijn overlijden was een enorme schok. Wij zullen Peter blijven herinneren als een zeer betrokken man bij alles wat zich in de samenleving afspeelde en die ook persoonlijk altijd geïnteresseerd was in het wel en wee van de mensen om hem heen.
  Wij wensen jullie alle kracht toe om dit verlies een plek te geven.

 23. Marjan Willemsen de Vries

  Lieve Ria, kinderen en kleinkinderen.

  Ik wens jullie Sterkte en Kracht in deze moeilijke periode.

  Groeten Marjan Willemsen de Vries. (wandeltrainster Verburgh/Olympus 70 wandelproject)

 24. Marianne

  beste Ria kinderen en kleinkinderen. afgelopen zondag avond hebben mijn ouders mij vertelt dat onze oud buurman bij wie we de Volkskrant leende en onze regiokrant brachten en oud leerkracht van de basisschool de windroos is overleden en ook dat dit erg plotseling en onverwacht gebeurd is. via deze weg wil ik de buurman bij wie ik elke kwam en mocht helpen eieren rapen en speelde met zijn kinderen, heel erg bedankt voor alles wat je er aan gedaan heb om het pesten waaraan jij een hekel had te stoppen. Ook wil ik zeggen dat ik het super jammer vind dat jij net niet mijn meester bent geweest. Als we je ergens in het Westland tegen kwamen hadden jij en je vrouw Ria altijd tijd voor een praatje. je had altijd interesse in mensen . Ik ga die praatjes oprecht missen . Wat lijk me jouw een lieve leuke opa echt zo’n ondernemende opa die met zijn kleinkinderen op avontuur gaat . Meester peter bedankt voor alles . sterkte voor ria , de kinderen klein kinderen partners van de kinderen en verdere familie

  als laatste deze woorden: foto
  je praat niet
  ik kan je niet aan raken
  maar we zien elkaar wel
  op een foto
  groetjes van Marianne van den Ende ( oud leerling van de windroos en oud buurmeisje)

 25. Iris en Mike

  Beste Familie,
  Gecondoleerd met dit verlies. Wij wensen jullie veel sterkte toe de komende tijd.

  Groetjes,
  Mike en Iris

 26. Ria en Henk ten Ham

  Lieve Ria (kinderen en kleinkinderen)

  Wat een afschuwelijk bericht is dit. Voor ons was dit volkomen en onverwacht en voor jullie misschien ook wel. Woorden schieten hier te kort.

  We hebben jullie leren kennen op weg naar Santiago en eigenlijk was er snel een klik. We hebben elkaar daarna niet zoveel meer gezien maar toen wij in het najaar bij jullie waren was het voor ons net of dat we de dag ervoor elkaar nog gesproken hadden.

  We pakten heel snel de draad weer op. Peet was voor ons energiek, sportief, actief en nog jong. En dan nu dit….. Het is niet te begrijpen.

  Onze eerste reactie was om vanavond (donderdag) naar Poeldijk te rijden om afscheid te kunnen nemen. Maar het is voor ons een hele onderneming voor een korte tijd waarin nauwelijks tijd is om jou te spreken.

  Als jij dat ook wilt, willen wij bv. over een paar weken bij je langs komen, wij nemen contact met je op om over Peet te praten en om herinneringen op te halen. Voor ons was de weg naar Santiago heel bijzonder

  en ook de ontmoeting met jullie heeft een bijzonder plekje in ons hart.

  Wij wensen jullie, en jou in het bijzonder, heel veel sterkte in deze dagen.

  Liefs, Henk en Ria

 27. J. Zuijderwijk

  Beste familie van Leeuwen,

  Gecondoleerd met het verlies van Peet. Wat was hij een vrolijk en gezegend mens. Altijd begaan met ieder. Entousiast, was betrokken en had veel humor. Ik kende hem als ‘meester Peet’ veel lol in de klas. Ook kwam hij vroeger bij mijn opa en oma. Hij was een collega van mijn opa op de Aloysiusschool. Zijn vrolijkheid was aanstekelijk en deze herinneringen zullen blijven…

  Ik wens jullie veel kracht om dit verlies te dragen.

  Groetjes J. Zuijderwijk

 28. Sietze Baas

  Ik heb Peter leren kennen in 1974. We woonden allebei als jonge onderwijzers op kamers op de ’s Gravenzandseweg in Naaldwijk. Als ik op zondagavond terug kwam uit Friesland en Peet was bij Ria geweest drinken we zo nu en dan een Beerenburgje voordat we gingen slapen. Als ik Peter later tegen kwam, was de standaardvraag, “Wanneer krijg ik mijn Asterix stripboeken terug” Was een soort standaard begroeting.
  Ik heb goede vrolijke herinneringen aan Peter, het was altijd leuk als ik hem tegenkwam.
  Het was een schok toen ik hoorde dat hij overleden was. Het was zeker zijn tijd nog niet.
  Wij condoleren hierbij Ria, de kinderen en de kleinkinderen met dit grote verlies en wensen jullie veel sterkte.
  Loes en Sietze Baas

 29. Gertie Sleegers

  Lieve Peter,

  Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel maar blijven voor altijd.

  Ik zag je niet vaak maar als we elkaar zagen was er altijd warmte. Ik zal je missen

  Gertie

 30. Hannie Brugman (lid Cantate Domino)

  Gecondoleerd met het verlies van echtgenoot, (schoon-)vader en opa Peter van Leeuwen. Ik zal mij hem herinneren als een uiterst hartelijke man met een goede dosis humor en één van de pijlers van ons koor.
  Ik wens zijn vrouw en (klein-)kinderen en verdere familie veel sterkte met dit verlies.

 31. Bert en Meri Wilshaus van Leeuwen

  Lieve Ria kinderen kleinkinderen en familie.
  Wij wensen jullie veel Kracht en Sterkte toe in deze moeilijke tijd.
  Ik ben een van Leeuwen (tweeling) blauwe brug.

 32. Joke Raaphorst

  Lieve Familie,
  Vanaf het moment dat wij hoorde dat Peet niet meer bij kennis was is hij in ons gedachten.
  Ineens staat de tijd stil…. Peet zei altijd….
  Je kan mij altijd vragen…. Hij wil iedereen helpen en staat klaar in geval van nood.
  Nu is hij helaas gaan hemelen en wensen wij Ria en de kinderen en kleinkinderen veel kracht toe met het verwerken van dit verlies. Leo en Joke

 33. Jan van Kester

  Poeldijk en omgeving werden deze week geschokt door het plotse overlijden van Peter van Leeuwen. Peter was op vele terreinen in Poeldijk actief als vrijwilliger en daarvoor terecht onderscheiden. Hij zorgde met zijn glimlach en vriendelijkheid daarbij altijd voor veel positieve energie. Zijn overlijden laat daarom een grote leegte in de Poeldijkse dorpsgemeenschap achter.
  Ik wens hierbij Ria, de kinderen en kleinkinderen de komende tijd veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Mag de leegte zich vullen met mooie herinneringen. Voor mij zijn de herinneringen met Peter gekoppeld aan zijn jeugdjaren als kind aan de Hollewatering, waar we beiden zijn opgegroeid, als lid van een tuidersgezin. Daarna ontmoette ik Peter regelmatig als gastheer bij Verburch, waar we altijd een gezellig gesprek hadden over Quintus handbal.
  Hierbij condoleer ik nogmaals Ria, de kinderen, kleinkinderen, familie Van Leeuwen, Verburch en de vele andere verenigingen, die met Peter een lid of vrijwilliger verloren hebben.
  Jan van Kester

 34. Arjan Zwinkels

  Gecondoleerd met het verlies van jullie fijne man, vader, schoonvader en opa.
  Ik heb Peet (wij noemden hem Peter) leren kennen als leraar op de Aloysius school, in klas 2 en 5 was hij mijn leraar. Hij was wel de fijnste leraar die ik ooit heb gehad. Ontspannen sfeer in de klas, regelmatig grappen maken en motiveren om te presteren met leren. En muziek maken met het orgeltje achter in de klas. Met Peter als sfeercoach werden we ook 3e van Nederland met schoolvoetbal.
  Later kwam ik Peter nog vaak tegen, altijd positief, altijd opgewekt, altijd een geweldige man! De zeer goede herinneringen zal ik nooit vergeten. Geschokt door het zien van de advertentie wens ik jullie veel sterkte in het afscheid nemen en de verwerking van dit verlies.
  Groet Arjan (Arie; de bijnaam die ik van Peter kreeg en in de voetbalkringen nog steeds gebruikt wordt) Zwinkels

 35. Cora van Dalen en Jos van Kester

  Beste Ria, kinderen en kleinkinderen,

  Het plotselinge overlijden van Peter was voor ons een grote schok.
  Troostende woorden zijn hier moeilijk voor te vinden maar wij herinneren hem als de man die heel veel warmte uitstraalde, zijn enthousiasme makkelijk deelde met de mensen om hem heen en op die manier zeer inspirerend was.
  Altijd in voor een praatje en altijd enthousiast op de fiets op weg naar de volgende uitdaging.
  Wij wensen jullie heel veel kracht en liefde toe om dit grote verlies te dragen.

  Cora van Dalen en Jos van Kester

 36. Werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk

  Peter, wat een feest was het om jou nog maar een paar maanden geleden, als schoolmeester uit de beginjaren van de Bartholomeusschool te zien optreden. Het klasje was in stijl ingericht en jij was met nog grotere stijl de fantastische leraar die jij altijd bent geweest. Een geweldig optreden van jou met veel humor maar ook met enige strengheid, passend bij die tijd, tijdens de viering van de Open Monumentendag in de Bartholomeuskerk.
  Peet, wij zijn zeker niet de enige die jou vanwege al jouw kwaliteiten gaan missen, dat geldt ongetwijfeld voor heel Poeldijk maar zeker ook daarbuiten.
  Wat blijft zijn gelukkig vele mooie en warme herinneringen.
  Wij wensen jou Ria, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en steun toe in deze moeilijke periode.

 37. David Schilleman

  Er was een tijd dat onze kinderen samen speelden.
  Wat een ontzettend verdrietig bericht bereikt ons nu.
  Ieder mens is uniek, maar Peet was net iets unieker dan de meeste mensen.
  We leven met jullie mee en wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  David Schilleman Naaldwijk

 38. Lenie van Paassen

  Lieve Ria, kinderen en kleinkinderen,
  Gecondoleerd met het verlies van je man, jullie vader en opa. Wat zullen jullie hem enorm gaan missen. Nu rest nog de vele herinneringen die hem bij jullie houden.
  Als ik aan Peet denk dan zie ik de enorme krullebol die hij in de jaren ‘70 had. Verder zijn opgewektheid en positiviteit. We kwamen elkaar af en toe tegen, de krullen wat korter maar nog even positief, geïnteresseerd en opgewekt. Zo hou ik hem in herinnering.
  Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd.

 39. Koos en Liesbeth Verbeek

  Lieve familie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie Peet. Wat een schrik! Zo’n vitale, inspirerende man. Het verlies voor jullie is het grootst, maar Poeldijk zal deze markante man ook missen.
  Veel sterkte toegewenst!

  Koos & Liesbeth Verbeek

 40. Elze

  Bij het jubileum met het Budapestkoor, nam ik deel in het projectkoor. Een geweldige ervaring, waarbij ik Peet leerde kennen als een energiek mens. Wat is de mens dan toch, wanneer daar zi snel een eind aan komt.
  Veel sterkte en troost met dit verlies.

 41. Wim en Willy van Koppen Boeters

  Wat een verschrikkelijk bericht dat Peet is overleden, niet te geloven bij zo’n vriendelijk, altijd vrolijk en positief mens. Hebben er alleen maar goede herinneringen aan. Wij wensen jou,Ria, kinderen en kleinkinderen, ontzettend veel sterkte bij dit vreselijke verlies.

 42. Annemiek Koremans

  Lieve Ria en familie,
  Wat een verlies. Ik wens jullie heel veel sterkte. Komt elkaar vast. Peter blijft bij mij in mijn verhalen en herinneringen.

  Dikke knuffel x

 43. Peter van den Ende

  Beste Ria en (klein)kinderen, Mede namens onze dochter Marianne die veel warme herinneringen bewaart aan “meester Peter”, willen wij jullie ook via deze weg condoleren met het plotselinge verlies van jouw man, jullie vader, schoonvader en opa. Wij wensen jullie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

 44. Angelique van Broeckhuijsen

  Jeetje, wat een schrok!
  Heel veel sterkte met dit grote verlies.

 45. Iedje

  Lieve Ria en lief gezin, gecondoleerd met het grote verlies van je man en jullie vader. Ik leef met jullie mee en ook met Ine, een hartsvriendin van mij. Ga zo meekijken. Heel veel sterkte en nog meer. Lieve groet, Iedje

 46. Florine Verhallen

  Lieve Lisa en familie,
  Wat ontzettend verdrietig en oneerlijk dat jullie veel te vroeg en plotseling afscheid hebben moeten nemen van Peet. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte!
  Veel liefs, Florine

 47. Gerdi Janssen

  Gecondoleerd met het verlies van Peet van leeuwen.
  Ik kreeg via mijn moeder te horen dat een oude leerkracht van SVO De Windroos plots is overleden.
  Hij hielp mij fijn en met humor, tijdens sociale vaardigheidstrainingen en ambulante begeleiding.
  Ik zal hem missen.

  Ik wens de familie heel veel sterkte de komende tijd om dit verlies te verwerken.

  Oud leerling van SVO De Windroos

  Gerdi Janssen

 48. Peter Eijgermans

  25 jaar tafeltennisvereniging Verburch. Ik heb in die tijd veel van je geleerd. Niet alleen hoe je een balletje terugslaat, maar vooral hoe je een vereniging draaiende houdt. Daar denk ik nog regelmatig aan terug.

  Ik wens Ria en de (klein)kinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 49. Denise de Quaasteniet

  Poeldijker Peet van Leeuwen is niet meer.
  Voormalig docent, mentor, mees Peter van Leeuwen, is niet meer.

  Diep geschokt bij het lezen van zijn overlijdensbericht in de krant.
  Een hyperactieve, sociale, hulpvaardige, humoristische man.
  De man die denk iedereen in Poeldijk wel kent.
  Misschien niet persoonlijk, maar wel van gezicht.
  Want zijn weelderige krullen op zijn bol en kenmerkende ronde brilletje die vielen op.
  De man die overal zijn steentje aan wilde bijdragen.
  In vele comités en evenementen, voornamelijk in Poeldijk, was Peet betrokken.
  Ik vroeg mij dan ook vaak af, waar haalt die man toch zijn tijd vandaan?
  Of heeft die man überhaupt nog wel een enkele minuut vrije tijd? 😉
  Peet was een man die volgens mij elke minuut van zijn leven ten volste benutte.
  De onderscheiding die hij heeft gekregen is dan ook meer dan verdiend!

  Persoonlijk heb ik Peet leren kennen op de windroos, het V.S.O, als mees Peter waar hij mijn mentor was. (‘96 -‘97)
  Ik kan mij als de dag van gisteren herinneren dat hij vertelde over zijn liefde voor muziek.
  Voor vele klasgenoten denk ik een slaapverwekkend verhaal maar voor mij heel herkenbaar omdat ik thuis zo’n zelfde exemplaar heb zitten alias mijn vader 🙂
  Mees Peter vertelde een keer dat hij als kind, altijd lang haar wilde net als the Beatles, maar dit lukte nooit omdat zijn krullen altijd omhoog groeide ipv mooi stijl naar beneden (Ik ben visueel ingesteld en moest hier erg om lachen ).

  Als volwassen versie van mijzelf kwam ik mees Peet nog regelmatig tegen.
  Voornamelijk in zijn geliefde dorp Poeldijk, bij rondje Poeldijk, het dweil festival, als ik met mijn vader meeging naar Verburch, toen ik op de scouting zat in Poeldijk etc.
  En elke keer als ik de krullen van Peet zag had ik weer even een binnenpretje :-).

  Het is onwerkelijk dat dit Peet zo plotseling is overkomen en de dood hem uiteindelijk wegnam.
  Dat ik deze vrolijke krullenbol nooit meer tegen zal komen in dit leven.

  Ik wil zijn familie, vrouw, kinderen, kleinkinderen en een iedere die hem lief heeft, ontzettend veel kracht en sterkte wensen.
  Ook wil ik bij deze de familie bedanken voor de prachtige foto bij het overlijdensbericht.
  Zo kan ik de gedachten aan zijn krullen en kenmerkende bril levend houden.

  Groet,
  Denise de Quaasteniet

 50. Fabian van der Meer

  Heel triest en verdrietig. Ik herinner mij Peter als Meester Peter, van de Windroos. 1 van de leukste leraren die ik gehad heb. Een hele spontane man die ook altijd in was voor een leuk praatje en een lolletje. Wat mij ,hoe raar het ook is altijd bij zal blijven. Is dat hij begraven wordt op mijn verjaardag. Ik zal zeker aan hem denken en hem nooit vergeten. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 51. T. van Leeuwen

  Dag Ria,

  Graag wil ik je van harte condoleren met het verlies van jouw Peet.
  Ik wens jou en de kinderen heel veel sterke.

 52. Priscilla vd ende

  Geachte familie van leeuwen wij hebben ik (priscilla) en mijn broer ( maikel) hebben meester peter gekend van de windroos waar hij 7 jaar lang onze docent is geweest en hem heb leren kennen als een hele lieve opgewekte en komische leraar.en een paar jaar geleden kwamen we elkaar nog tegen bij de slager en t mooiste was dat ie mij nog steeds herkende van vroeger en mijn ouders ook nog steeds kon (yvon bal/vd ende en aad vd ende) bij deze wil ik de familie heel veel sterkte de komende tijd toewensen met dit onverwachte verlies gr fam vd ende

 53. Gerrit en Wil van der Meer-Groenewegen

  Wat zal Peet een leegte achter zich laten
  Of juist
  Wat heeft Peet veel in zijn leven ingevuld, waar gemaakt, mooie herinneringen gemaakt, mooi gezin mede opgevoed, veel vrienden gemaakt, mooie doelen behaald, veel mensen geënthousiasmeerd , zoveel betekend voor gezin, familie, vrienden en gemeenschap.!

  Nou is het tijd …een lange tijd nodig…te veel om in te vullen…maar hopelijk lukt het ooit deze mooie woorden het. verdriet en gemis om te zetten in dierbare herinneringen en voort te laten leven in ieders hart!

  Heel veel sterkte allemaal
  Meelevende groetjes
  Gerrit en Wil

 54. Ben en Marcelle Zwinkels, Woerden

  Lieve Ria en beste familie,

  Met deze email willen wij onze diepe medeleven uiten voor het verlies van Peet en jullie vader.
  Wij kennen Peet uit een vroeger leven en ook toen hij nog op de Hollewatering woonde. Op afstand hebben wij altijd onze vriendin Ine Raaphorst vragen gesteld hoe het met jullie ging en altijd hoorden wij mooie verhalen.

  Er zijn geen woorden van troost om dit grote verlies te verwerken, toch wij jullie met deze woorden ondersteunen.

  Veel sterkte bij dit ontegenzeggelijke grote verlies.

  Met vriendelijke groeten,

  Ben en Marcelle Zwinkels

 55. André Duindam

  Lieve Ria en kinderen,
  Ik las in de krant het afschuwelijke bericht over Peet en hoorde van Inez van Leeuwen de details.
  Wat verschrikkelijk voor jullie.
  Ik wens jullie heel veel sterkte met elkaar.
  Gezien de prachige advertentie in het hele westland met mooie foto van Peet waar veel warmte uitstraalde zullen jullie elkaar tot goede steun zijn.
  Lieve groet André

 56. Wilma Scheele

  Lieve Ria en (klein)kinderen,

  Ik kreeg een appje van een oud-collega met de boodschap dat Peet overleden was. Wat een schrik. Ik heb hem in de herfstvakantie nog gesproken, we kwamen elkaar toevallig tegen. Ongelooflijk en niet te bevatten als je erover na gaat denken dat je hem niet meer tegen gaat komen. Ik ben Wilma, oud-collega van Peet van de Windroos. In de negen jaar dat wij er samen werkten heb ik Peet leren kennen als een fijne collega. Hij was altijd goedgemutst en in voor een geintje. Hij ging voor de kids waar hij de ‘mees’ van was. We hebben veel meegemaakt samen, kampen, feesten, sportdagen en gewoon de dagen van het schoolwerk in de klas. Hij was een collegiale, sociale en energieke man die het met iedereen kon vinden. Echt zo’n man die een pijler van je team is! Als we op vrijdagmiddag nog even een borrel en een snack namen met elkaar en hij naar jullie, naar huis vertrok, riep hij steevast: “Beste mensen, fijn weekend en ut zuur!” Ik zal mij Peet altijd herinneren als een fijn mens en een toffe collega!
  Ik wens jullie heel veel sterkte om het verlies van jullie man, (schoon)vader en opa te verwerken. Houd elkaar maar goed vast!
  Liefs Wilma Scheele

 57. Marian van der Velden van der Knaap

  Hallo Ria gecondoleerd met het overlijden van je man Peter voor jullie gezin het verliezen van vader, schoonvader en zes kleinkinderen die zonder opa verder moeten. Kende Peet van langsfietsen. Jou nog uit het Bethlehem ziekenhuis. Samen op de avond voor Jos Vrancken toen de gezellige mensen bleven plakken. Ik wens je heel veel sterkte met dit verlies. Groetjes, Marian

 58. Els van der Valk

  Geschokt door dit overlijden denk ik aan al die momenten door de jaren heen.
  Op de Windroos, toen mijn dochter daar op school zat, dat is al lang geleden.
  Veel later kwam ik Peet weer regelmatig tegen.
  Meestal op een of ander festival, de braderie en natuurlijk café Bij ’t Hof.
  Wanneer Tarantula daar draaide was het feest.
  Peet was altijd belangstellend naar iedereen. Een super aardige man!
  Hem te moeten missen zal voor zijn familie en vrienden zwaar zijn.
  Ik wil ze langs deze weg mijn condoleance overbrengen en hen allemaal heel veel sterkte toewensen.
  Koester de mooie herinneringen!

 59. Sandra van Zijl-Grootscholten

  Het bericht dat mijn oud collega van Wellantcollege Madestein is overleden kwam echt als een schok. Een fijne en gedreven collega met het hart op de juiste plaats. Ik kwam hem ook regelmatig in de omgeving van Poeldijk tegen op de fiets of wandelend. Altijd in voor een gezellig praatje.
  Ik wens zijn vrouw en (klein)kinderen heel veel sterkte toe de komende tijd.

 60. Michel Stolk

  Beste Ria en kinderen,

  Van de week kwam het droevige bericht tot mij dat Peet is overleden. Het kwam bij mij binnen via een whatsapp bericht. Ik moest even flink slikken. Je gedachten gaan dan terug naar de tijd waarin je veel contact hebt met elkaar. Voor mij is dat de tafeltennis periode geweest. Als ik het mij goed herinner heb ik nog training van Peet gehad, maar dan praten we wel over zo’n 30 jaar geleden. Ook herinner ik mij Peet van de tafeltennistoernooien die hij hield voor de lagere scholen. Soms was hij dan streng in het toespreken van de kinderen, maar hield wel altijd fijn de orde. Ook heb ik samen met hem in diverse commissies gezeten en heeft hij zoveel voor het gebouw Verburch betekent. Het is een ‘rare gedachte’ dat hij niet meer leeft.

  Ik zal Peet altijd blijven herinneren als een fijne, warme, meelevende, rechtvaardige en bijzonder sympathieke man die mijn leven een beetje verrijkt heeft.

  Ik wens jullie bijzonder veel sterkte toe in deze droevige periode.

  Een hartelijke groet,

  Michel Stolk
  Uitterlier 116
  2678VD De Lier

 61. Willem Goeijenbier

  Wij wensen Ria , kinderen en partners,
  en beide families veel sterkte en kracht toe na het onverwachte overlijden van jullie dierbare Peet.
  Zijn leven heeft veel goeds gebracht voor velen.
  Dat Peet mag rusten in Vrede.

  Wim en Rosemary Goeijenbier
  Headford Ierland

 62. Bep Tetteroo

  Beste Ria,
  Freek, Sara, Mirte, Lisa en partners,
  en de kleinkinderen,

  Ik ben een vriendin van Ine, een zus van Ria. Wat een schok om het bericht te ontvangen over het overlijden van Peter. Ik heb zojuist alsnog de livestream van de afscheidsdienst bekeken en vond dat erg indrukwekkend. Jullie hebben op een waardige manier afscheid van hem genomen. Fijn dat Peter zoveel voor jullie en zoveel anderen heeft betekend en zal blijven betekenen. Ik wens jullie veel sterkte toe bij het omgaan met dit grote verdriet en gemis. Koester alle mooie herinneringen.

  Lieve groet,
  Bep

 63. Roel Batelaan

  Peter en ik troffen elkaar vaak bij Verburch; ik ging dan zaalvoetballen, hij zat in ‘zijn hok’ te puzzelen, te lezen of tv te kijken. We hadden leuke gesprekken over geschiedenis, Westland en voetbal. Zijn betrokkenheid bij ‘De Poelek’ was groot, daar stond hij soms mee in de krant. Een gezellige vent, die altijd een positief woord of een glimlach voor alle gasten had, is niet meer. Veel sterkte gewenst!

 64. Hans Mieog

  Lieve Ria en kinderen (familie),

  Als ik in de voortuin aan het tuinieren was, racete Peet altijd op zijn fiets door de Dr. Weitjenslaan. Van een afstandje riep hij dan al dat ik lekker bezig was. En tijd voor een vrolijk praatje was er altijd. Hij vond ons huis het mooiste van Poeldijk (wat zal ik hem tegenspreken!). Ook vond Peet het leuk dat we de zelfde baan hadden. Onze laatste gezamenlijke actie was een overleg met Paul Onings en Koos Verbeek over activiteiten van Rondje Poeldijk in de passen in Kerkeveilingweekend. Vooraf stonden we buiten te wachten en liet ik Peet op mijn mobiel wat foto’s van schilderijtjes zien (mijn nieuwe hobby). “Niet zo snel scrollen, laat me even genieten”. Want dat kon Peet, genieten. En wat hebben wij van hem genoten!
  Hopelijk kunnen de mooie herinneringen aan Peet de leegte die hij achterlaat, vullen.
  Nel en ik wensen jullie heel veel sterkte .

 65. Sandra Krijgsman

  Gecondoleerd met het grote verlies van Peet. Ongeloofelijk bericht en zo plotseling. Ria en kinderen heel veel sterkte en kracht met dit enorm grote verlies
  Sandra Krijgsman

 66. Ilse Hulspas

  Peet van Leeuwen heb ik leren kennen als ‘meester Peter’.
  Mijn lievelingsmeester…
  Het laatste jaar op de Windroos zat ik bij hem in de klas.
  Peter was een leuke, lieve meester met een een flinke dosis humor. Ik ben hem erg dankbaar voor de leuke tijd en de vele mooie herinneringen die ik aan hem heb.
  Het doet me verdriet te horen van dit grote verlies. Ik zal hem zeker missen.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd voor ieder die hij achterlaat.

 67. Tineke van der Sande

  Beste Ria,

  Gecondoleerd met het overlijden van Peter.
  Ik wens jou, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe voor de komende tijd.
  Jullie zullen hem heel erg missen. Peet was altijd enthousiast, betrokken, maakte met iedereen een praatje, had een groot gevoel voor humor. Peet was er altijd, voor iedereen.

  Het is al weer lang geleden dat ik samen gewerkt heb met Peter op de Aloysiusschool in Monster.
  In mijn beginjaren in het onderwijs heb ik veel van hem mogen en kunnen leren.
  Het zijn mooie herinneringen aan die tijd.

  Ria blijf, samen met je kinderen, de mooie herinneringen aan Peter koesteren!
  Heel veel sterkte!

  Tineke van der Sande.

 68. Trudy Schalke

  Lieve Ria, kinderen en kleinkinderen.
  Wat een verschrikkelijk bericht. Dat kan je toch niet bevatten dat jullie zo’n kanjer hebben moeten loslaten. Hij was een collega van mij op de Windroos. We hebben samen in een dependance gezeten in de Bernadetteschool. Met twee klassen hadden we het enorm leuk samen. Ik herinner me dat hij altijd zo goed gemutst was en zo heerlijk kon relativeren. Als hij binnen kwam, was het gelijk gezellig.
  Zoveel mensen zullen hem enorm missen. Gecondoleerd lieve Ria en familie , ik wens jullie alle sterkte voor dit verlies. Liefs Trudy Haring-Schalke

 69. Peter van Kleef & Miriam Otto

  Heel veel sterkte toegewenst bij dit enorme verlies.
  Wij zullen ons Peet blijven herinneren als een bijzonder warm mens
  boordevol enthousiasme en humor.

 70. Martin Wolf

  Beste familie van Leeuwen,
  Beste Ria,

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Peet.
  Omdat ik niet meer in het Westland woon en werk kwam het bericht van zijn overlijden laat tot me.

  Als directeur van ISW heb ik Peet goed leren kennen op de Midden Woerd.
  Een zuivere en betrokken pedagoog. Wars van opsmuk en volledig op de kant vh kind dat zijn hulp nodig had.
  Maar ook gericht
  , altijd met zijn vrolijke lach, op zijn sociale omgeving.

  Met Peet kon je ook serieus een gesprek aangaan. En dat deed er dan ook altijd toe.

  Ik wens jullie met elkaar veel goede verhalen en herinneringen toe.
  Peet was een kanjer.

  Martin Wolf
  Maassluis

 71. Karin van den Hoek- van Vliet

  Ongeloof. Wat ben ik geschrokken. Peter ken ik van lang geleden. Vakantiekampen Boslust, georganiseerd door Bep en Cees Bruggeling uit Monster. Ik ging al jaren mee en in een van de jaren als leidster was Peter er ook. Een enthousiaste gozer met een grote krullenbos.
  Zo af en toe kwam ik hem later nog tegen, kortgeleden nog in Poeldijk, waar ik werkzaam ben. Gewoon gedag zeggen, hij was op zijn fiets. Alles is over hem gezegd, niets teveel. Wat een gemis voor jou en je gezin en als sociale man in Poeldijk.
  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Vriendelijke groet,
  Karin van den Hoek – van Vliet

 72. Cindy Vellekoop-Reijntjes

  Ria, kinderen en kleinkinderen,
  Heel veel sterkte en kracht gewenst na het onverwachte overlijden van jullie man, (schoon-)vader en opa. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe!

  Martin en Cindy Vellekoop-Reijntjes
  Stefan en Lara
  Jeffrey
  Denise en Dave

 73. Daan Vreugdenhil

  Wat een vreselijk nieuws, wat ik hoorde. Peter van Leeuwen was rond de jaren 2000 mijn leraar op school. Altijd een aardige man gevonden. Altijd wel in voor een praatje. En ook jaren daarna, bij sporthal Verburch in Poeldijk, waar hij als vrijwilliger werkte, ik hem dikwijls tegen kwam tijdens het Lopersproject van Olympus ’70, wat daar altijd verzamelt. Als we elkaar tegen komen, altijd wel even een praatje.

 74. Nic van Leeuwen

  Lieve broer Peet,
  Waarom ging je heen zonder wat te zeggen?
  Je was voor mij een TOP broer in alle opzichten.
  Samen véél gelachen, maar soms ook hard tegen hard.
  We waren verschillend, jij het onderwijs, ik muziek.
  We hadden allebei een andere kijk op de wereld.
  Al met al, ben ik je kwijt als broer, en dat doet verdomde pijn, heel véél pijn.

  Weet je nog samen naar Amerika in 1993, naar Memphis en Nashville?
  We stapten samen in het vliegtuig en zochten Sam the Sham op, de zanger die met ‘Wooly Bully’ een hit scoorde in 1965, enkele dagen later waren we op bezoek bij Jim Reeves’s weduwe, Mary Reeves.
  Vele concerten waren we samen bij o.a. The Texas Tornados, Flaco Jimenez, en naar het Sportpaleis in Antwerpen 1997.
  Als ik weer eens een concert organiseerde in De ‘Leuningjes’ of in de Verburch sporthal dan was je van de partij bij o.a. BZN, Lois Lane, René Froger….je was multi inzetbaar…zoals je dat óók bij andere verenigingen was.
  Je was er met Ria toen ik op Terschelling in Discotheek ‘Wyb’ ging draaien.
  Jou enthousiasme was niet te temperen…..dat is blijkbaar een familiekwaal…niet te stoppen.
  Soms zei ik weel eens Peet, doe eens wat rustiger aan…..zelf zei je dan: ”Nic, als we straks met pensioen gaan, kunnen we leuke dingen gaan doen met z’n vieren’.
  Helaas is dat er niet écht meer van gekomen.

  Waardevolle broer Peter, bedankt voor alle mooie dagen en momenten die we samen hebben beleefd, ze zijn niet allemaal benoemd, want dan ben ik volgende week nog bezig.
  Ook bedankt voor alle keren dat je mij op kwam halen in Nijmegen na afloop van de 4-daagse.
  Nog steeds wordt ik wakker en denk ik, ‘het is niet waar’ mijn jongere broer ga ik gewoon weer opzoeken’.
  Nu loop ik bij je graf en mijmer over van alles en nog wat…….
  BEDANKT Peet…..vaarwel en tot later.
  Warme groet, je broer Nic

 75. Marijke Paap

  Lieve familie. 1 jaar geleden vandaag dat Peet is overleden. Het bericht las ik pas een paar weken geleden. Het bericht bleef in mijn hoofd. Ongeloof! Wat een toffe vent. Maatschappelijk zo betrokken en een top leerkracht, opkomend voor zijn mening, zijn gedachten, iedeeën en visies goed kunnen verwoorden. Met respect voor een ieder! Op De Windroos in Naaldwijk kwamen we elkaar weer tegen. Jaren en jaren geleden hadden wij elkaar al ontmoet op de opleiding in Mariahoeve. Hij leerling van een groep met Westlanders. Wij de eerste lichting meiden. Daarna kwamen we elkaar weer tegen op de MO opleiding. De volgende ontmoeting was als collega’s. We bleven elkaar tegen komen. Dierbare herinneringen. Liefdevol. Wat een gemis. Koester de mooie momenten en dierbare herinneringen. Het zijn er vast heel veel. Sterkte en lieve groet Marijke Paap