Uitvaart vooraf regelen

Veel mensen vinden het moeilijk om over het einde van het leven na te denken, wat natuurlijk begrijpelijk is. Echter, iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Bij een lang ziekbed vinden sommigen rust in het op papier zetten van hun uitvaartwensen. Anderen laten dit liever aan hun nabestaanden over zodra het moment daar is en willen genieten van de tijd die ze nog rest. Embrasse Uitvaartzorg staat een ieder graag bij tijdens het voorbereiden van een uitvaart, als alles al op papier staat of als dit nog van A tot Z uitgedacht moet worden.
Bij het plotseling wegvallen van een dierbare kan het de nabestaanden rust geven als er een aantal wensen zijn vastgelegd voor de uitvaart. Er komt tenslotte veel op iedereen af in een emotionele week.

Voorbespreking uitvaart

Wilt u vooraf uw uitvaart regelen en uw uitvaartwensen bij mij vastleggen? Dan plan ik graag een voorgesprek met u in. Tijdens een vrijblijvend gesprek, op een locatie waar u zich op uw gemak voelt, neem ik alle tijd om uw wensen te horen. Naar aanleiding van uw wensen bespreek ik graag alle mogelijkheden met u. Wat past bij u en hoe denken uw naasten hierover? Ook is het mogelijk om tijdens de voorbespreking uw (uitvaart)polissen door te nemen en uit te zoeken. Na het gesprek zal ik al uw uitvaartwensen in kaart brengen. Ik maak voor u een overzicht en zal hier ook alvast de verwachte uitvaartkosten aan toevoegen. Op deze manier weet u precies hoe u ervoor staat als het gaat om uw uitvaart.

E-mail

Wat kan ik vooraf zelf voor mijn uitvaart regelen?

Er zijn een aantal zaken waar u bij leven zelf aan kunt denken, zoals het opstellen van een testament of het afsluiten van een uitvaartverzekering.
In een testament wordt de verdeling van de erfenis of de voogdij van eventuele (jonge) kinderen vastgelegd. Ook kan hierin een executeur benoemd worden die uw belangen behartigd indien u dit zelf niet meer kunt. Daarnaast kunt u nadenken dat zodra u bent overleden, waar u opgebaard wilt worden in een verzorgingshuis; of liever thuis? Heeft u een voorkeur voor begraven, of liever een crematie? U kunt dan ook alvast nadenken op welke begraafplaats u begraven wilt worden of in welk crematorium u gecremeerd wilt worden. Ook over de wijze van rouwvervoer kunt u nadenken. Verder kunt u alvast bepalen of uw nabestaanden rouwkaarten moeten versturen en een rouwadvertentie moeten plaatsen. Ook hieraan kunt u zelf invulling geven aan bijvoorbeeld een tekst of afbeelding van uw rouwkaart en/of rouwadvertentie. Tijdens de voorbespreking zal ik een boek meebrengen met verschillende type rouwkaarten. Omdat ik de kaart zelf maak, is alles mogelijk en heeft u een echt persoonlijke kaart.

Een uitvaartverzekering afsluiten is voor iedereen absoluut het overwegen waard. Vanaf de eerste premiebetaling bent u verzekerd voor het gehele bedrag. Hierdoor weet u zeker dat de nabestaanden niet achterblijven met financiële lasten naast het verdriet om het afscheid. Embrasse Uitvaartzorg staat voor u klaar, met of zonder uitvaartverzekering, ongeacht bij welke maatschappij dit is afgesloten.

Uw wensen vastleggen?

Het kan prettig zijn om de regie in handen te nemen en uw uitvaartwensen op papier te zetten. Indien u het prettig vindt om dit zelf te doen, zonder een afspraak met een uitvaartverzorger, dan kan dit in het ‘Laatste Wensen’ boekje van Embrasse Uitvaartzorg. Vraag dit GRATIS aan om uw uitvaartwensen in vast te leggen en bewaar dit bij uw belangrijke documenten op een plek waar uw nabestaanden dit kunnen vinden.

Ik ontvang graag een GRATIS ‘Laatste Wensen’ boekje