Crematie

In Nederland wordt steeds vaker gekozen voor een crematie. De keuze voor cremeren is erg persoonlijk. U hoeft bij een crematie geen graf te onderhouden of in de toekomst een beslissing te maken over het verlengen van een graf van uw dierbare. Ik ken alle crematoria in de regio en kan u voorzien van nuttige informatie zodat u een goede beslissing kunt nemen. Samen bekijken we de mogelijkheden. U maakt zelf de beslissing over de asbestemming en hierbij heeft u de vrijheid om de as te bewaren, uit te strooien of een combinatie van beide.

Asbestemming

Na de crematie moet de as een maand lang in het crematorium blijven. Dit is wettelijk zo bepaald en geeft de nabestaanden tijd om goed na te denken wat er met het as zal gebeuren. Enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
Verstrooien: verspreid de as in eigen tuin, op open zee of een speciaal strooiveld. Het is een mooie gedachte om het as achter te laten op een plek waar uw dierbare graag kwam.
Persoonlijk: verwerk de as in een mooi sieraad of tattoo, zodat uw dierbare altijd dichtbij is. De as kan bewaard worden in een speciaal fotolijstje, kunstwerk of urn, om thuis een gedenkplekje te creëren.
Bijzetten of begraven: zet de urn bij in een urnenmuur bij het crematorium of begraaf het in een al bestaand familiegraf bij een ander dierbaar gezinslid.

Dag & nacht bereikbaar voor een melding van overlijden

0174-25 74 74