Crematie

De keuze voor crematie is erg persoonlijk. Hier wordt bijvoorbeeld vaak voor gekozen na een lang ziekbed, als het lichaam op is. Ook als de familie het prettig vindt om de as in een urn thuis neer te zetten, in een sieraad te verwerken of uit te strooien op een bijzondere plek is cremeren een mooie keuze.
Ik help u bij het regelen van een crematie. Als ervaren uitvaartverzorgster ben ik op de hoogte van de richtlijnen en trends omtrent crematies. Samen zorgen we voor een uitvaart die past bij uw dierbare.

Asbestemming

Na de crematie moet de as een maand lang in het crematorium blijven. Dit is wettelijk zo bepaald en geeft de nabestaanden tijd om goed na te denken wat er met het as zal gebeuren. Enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
Verstrooien: verspreid de as in eigen tuin, op open zee of een speciaal strooiveld. Het is een mooie gedachte om het as achter te laten op een plek waar uw dierbare graag kwam.
Persoonlijk: verwerk de as in een mooi sieraad of tattoo, zodat uw dierbare altijd dichtbij is. De as kan bewaard worden in een speciaal fotolijstje, kunstwerk of urn, om thuis een gedenkplekje te creëren.
Bijzetten of begraven: zet de urn bij in een urnenmuur bij het crematorium of begraaf het in een al bestaand familiegraf bij een ander dierbaar gezinslid.

Dag & nacht bereikbaar voor een melding van overlijden

0174-25 74 74